Solcellsbelysning – armaturer med solcellsdrift – Egenodlad el

Solcellsbelysning har kommit med stormsteg att ta över gatubelysningen i många städer runt om i världen. Dock inte i Sverige i någon värre utsträckning. Det kan bero på en misstro till solen och den effekt den skapar som sedan blir till el genom solcellssystemet. Gatuarmaturerna med solcellspaneler kan antingen fås i allt-i-ett-armaturer där allt är integrerat i själva armaturen och det enda du behöver göra är att trycka på en knapp så fungerar belysningen. Bor man på breddgrader där det är snö ska en 45° lutning tillsammans med solen göra arbetet. Vi håller även i skrivande stund på att utveckla en armatur så även is och tjockare lager snö inte påverkar solcellspanelen ovan armaturen. Tjock snö och is kan vara ett problem i delar av Sverige. Norrland är ett exempel. Solcellspanelerna klarar utav vidare vanlig nederbörd av snö men skulle det bli extremt med snö och is så kan det lägga sig på solcellspanelen som då inte kan generera någon energi till belysningen. Vi är snart klara med vår första prototyp.

De rika länderna står bakom den största miljöförstöringen – de s.k. G8-länderna

Det är som tidigare fortfarande de rika länderna som står för mest koldioxidutsläpp. De s.k. G8-länderna med USA, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Ryssland. Incitamenten med solcellsenergi kan ses tas om hand runt om i världen i viss utrsträckning men enligt WWF så beror andra satsningen som på kärnkraft på dålig ekonomi och har flera farliga moment i sin produktion som kan få  globala konsekvenser om de realiseras.

Fördelarna med att ha solcellsbelysning – sänk fasta kostnader

Solcellsbelysning är en investering av historiska mått. I varje fall om man gör en bra affär och kanske även lyckas få del av det nya solcellsbidraget på 1,4 miljarder som i och för sig avser hushållsenergin men kan användas till vad man vill. En solcellspark på gården är en smart affär då 2040 samtlig energi ska vara förnybar. Nybyggen och liknande kan må bra av denna nya modell. Inte minst i ett ekonomisk framtidsperspektiv med kostnader, underhåll och elpriser som är osäkra och beror på fossila bränslen osv.

Läs mer om solcellsbelysning och Eco by Swedens här.