energimyndigheten, belysningsutmaningen 2017
Myndighetens testlabb och vegetarisk gryta…

Hos energimyndigheten hade vi en trevlig förmiddag med en rundtur i deras testlabb bland annat där vi fick ta del av hur arbetet ser ut när energimyndigheten ska säkerställa att den belysning som säljs i Sverige håller rätt kvalitet och gällande krav. Flera olika rum med ännu fler apparater där man prövar ljusstyrka, färgåtergivning osv. Vi blev också bjuda på lunch en god vegetarisk gryta, och vi hade trevliga samtal med övriga besökare som också på ett eller annat sätt deltar i belysningsutmaningen 2017. Vad vi alla har gemensamt är att vi verkar för att inspirera och upplysa om miljön och energieffektivitet med hållbar utveckling inom energi och belysning.  Energimyndigheten gör ett fantastiskt jobb med fokus på att skapa ett hållbart energisystem och andra ljusstyrningssystem för energieffektivisering.

energimyndigheten

Belysningsutmaningen 2017

Som en del i vår anmälan till belysningsutmaningen har vi nu kommit en bit och har nu fått möjligheten att delta i ett unikt och spännande projekt med flera stora aktörer inblandade och en innovationsgrupp har också diskuterats där alla olika delar ska slå sina energieffektiviseringshjärnor ihop för att verka för smarta städer eller annat. Dagens föreläsningar av Ljusrum och Energimyndighetens Per V. var mycket intressanta och viktiga för allas verksamhet kring energieffektivisering och ekodesignlagen som är högaktuell. Vi tog också en rundtur för att så vilka apparater myndigheten använder sig utav för att beräkna olika RA-värden och andra parametrar som finns. Inte bara för sin marknadskontroll utan för att vara de främsta inom vad de gör och utgöra spjutspetskompetens inom belysning.

Gotland och Botaniska trädgården under Almedalsveckan

Nästa moment är de energieffektiviseringsåtgärder som varje aktör har gjort och vad som kan göras gör att optimera belysningen ytterligare. Belysning har aldrig varit mer viktigt med inträdet av LED och de nya lagreglerna. På Almedalsveckan ska tal hållas och åtgärder presenteras i trevlig miljö och i trevligt sällskap.